top of page

Typer af traumer

Opdateret: 1. dec. 2022

I Emotionskoden arbejder vi med forskellige typer traumer. Jeg vil i dette indlæg skrive lidt om dem.


Mange forbinder traumer, med voldsomme hændelser, som vi ikke kan bearbejde og måske endda bliver ved med at plage os. De fleste kan nok komme i tanke om episoder fra ens liv, som på en eller anden måde satte sig i os og måske ændrede os.


I Emotionskoden er det dog ikke kun traumer i den klassiske forstand vi arbejder med. Vi forløser også traumer/fastlåste følelser, som vi har fået på anden vis.


Almindelig

En almindelig fastlåst følelse er det vi oftest støder på i terapien. Det er fastlåste følelser som har sat sig fast i dette liv. Oplevelser fra vores barndom, brud med kærester, ubehagelige situationer mm., som kan opstå i alle aldre. Ofte behøver vi ikke at vide så meget om disse fastlåste følelser for at kunne forløse dem. Måske alderen, hvor følelsen blev opstod, måske situationen. Underbevidstheden styrer hvor meget vi skal vide.


Arvede fastlåste følelser

Det er ikke usædvanligt at støde på arvede fastlåste følelser - det man også kunne kalde generationstraumer. Oftere end man skulle tro har vi noget med til at forme os og skabe ubalancer, som faktisk stammer fra vores forældre, bedsteforældre eller endnu længere tilbage. Jeg har selv forløst generationstraumer, som er gået 5-6 generationer tilbage. Dette er selvsagt en stor og vigtig forløsning, da det har ligget som en grundlæggende ubalance og tone.

Det interessante ved arvede fastlåste følelser er, at når man forløser følelsen i dig, forløser man den i alle som har haft/arvet den. Dermed kan rigtig mange få gavn af et forløst generationstraume.


Absorberet

Ind imellem støder vi på absorberede fastlåste følelser. Dette er fastlåste følelser som vi har indoptaget fra en anden person. Måske har en person haft følelserne meget ude på tøjet, eller skubbet dem ind under gulvtæppet, og vi har af en eller anden grund været modtagelige for at optage følelsen. Dette kan skyldes at vi enten har en åbning over for netop denne følelse, at vores energifelt har været svækket af fx sygdom, eller at vi blot har været meget empatiske. Vi finder frem til følelsen og forløser den, på samme måde som de andre. Ofte er der behov for at få lidt information om sammenhængen gennem muskeltestning.


Delt

Jeg er kun stødt på delte fastlåste følelser ganske få gange. De opstår når to eller flere personer i nærheden af hinanden har den samme følelsesmæssige reaktion på den samme hændelse. De kan være nære venner eller søskende som har en voldsom oplevelse sammen, eller folk som er vidner til noget overvælde og ubehageligt.


Prænatal

Prænatale traumer er relativt sjældne, de forekommer dog. Dette er vores tidligste fastlåste følelser fra dette liv, dem vi har fået før fødslen, under graviditeten. Ofte er det følelser vi har fået fra vores mor, nogle gange er det fysiske hændelser. Flere gange er traumet forbundet med selve fødslen og de forandringer det sætter i gang.


Før undfangelsen

Dette er den mest usædvanlige type fastlåste følelser. Denne slags har vi fået før undfangelsen. Oftest er min erfaring, at det er fra tidligere liv. Barske oplevelser, som er klar til at blive forløst. Jeg har oplevet at underbevidstheden, gerne vil at vi får meget information om årsagen til denne følelse inden vi forløser den. Så ofte, når vi at teste os frem til et rimelig klart billede af livet og hvad der skete. En enkelt gang har vi været helt tilbage til før år 0. Det er lang tid at slæbe rundt på et traume.
29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page