top of page

Tankefeltterapi - hvad er det?

Opdateret: 12. okt. 2022

Vil du gerne vide mere om tankefeltterapi, så læs med her.

Tankefeltterapi er østens behandling som møder vestens. Det er den ældgamle kinesiske viden om energi og medianbaner som forenes med vestens viden om traumer og samtale.

Man kan også kalde tankefeltterapi for akupunktur uden nåle. Det der er helt centralt for denne terapiform er at den arbejder med at forløse traumer gennem blid berøring på medianbanens vigtige punkter.


Praktisk session

Rent praktisk ser en session ofte sådan her ud (meget kort fortalt):

- Man drøfter udfordringen.

- en proces hvor man sporer sig ind på traumet bag,

og hvornår man oplevede den traume første gang.

- Når man har fundet det øjeblik hvor traumet fandt sted,

begynder man at banke på medianpunkterne.

- Man holder øje med hvor meget ubehag der er tilbage.

Når alt ubehaget er væk og man føler sig lys og let indeni,

er traumet forløst.

- Man følger op på den oprindelige udfordring og sikre sig at

ubehaget er forløst.


Se punkterne i bunden


Hvordan føles det?

Det er vigtigt at mærke ubehaget når man laver TFT. Det er når man mærker ubehaget at det forløses. Det kan derfor godt i starten føles intenst når man skal mærke en ubehagelig situation.

Trykket bliver dog gradvist taget af, i takt med at traumet forløses. Man kan dog hele tiden tappe ud af mindet og tage det i små bidder hvis man ønsker det.


Hvorfor virker det?

Det er svært at forklare, særligt ud fra vestens syn på mennesket. Teorien er, at traumer kan ses som fastfrosne øjeblikke, som vi ikke er i stand til at bearbejde, og så blokere vores energibaner. De blokerer og er meget levende i os, selvom at situationen er sket for længe siden.

Ved at banke på medianpunkterne, mens at vi aktivere traumet ved at tænke på det, sender de impulser ind i det fastfrosne øjeblik, hvilket forløser det.

Dette kan have en positiv indvirkning på både vores fysiske og psykiske velværd.


Hvad hjælper det på

Traumer står bag mange forstyrrelse i os. Både i forhold til psykisk velvære, men også det fysiske. Man kan være heldig, at når man forløser et traume, kan det også forbedre en fysiske problem, da energien og det fysiske hænger sammen.


Tankefelterapi har vist gode resultater på ordblindhed, fobier, dårligt selværd, traumer og dårlige oplevelser, generelt ubehag, og meget mere.8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page