top of page

Ny tids Terapi

Opdateret: 12. nov. 2022

For 121 år siden, vidste man ikke at mennesket har en underbevidsthed, som i høj grad er bestemmende for, hvordan vi har det. Heldigvis blev Freud født, og det satte gang i en kæmpe udvikling i menneskets bevidsthed, som gør at vi i dag har en lang række spændende terapeutiske værktøjer.
Freud og Jung

1899 udgav Sigmund Freud bogen, 'Drømmetydning'. Med den skød han et forfatterskab i gang, som skulle revolutionere menneskets syn på sig selv, med begreber som underbevidsthed, overjeg/id, ødipuskompleks, og meget mere. C. G. Jung udvidede forskningen i psyken og gav verden begreber som, skyggen, arketyper, anima/animus, det kollektive ubevidste og individuation.

Begge arbejde de med at lave terapi på mennesker med psykiske og følelsesmæssige udfordringer. Dette mennesker to de i "analyse", hvormed de forsøgte at helbrede personen, ved at finde og løse den psykiske konflikt. Dette var en ny og spændende tilgang, men også en tilgang som tog meget lang tid.


En positiv lavine

At man aktivt kan arbejde med at helbrede psyken fra ubevidste problemer, har selvsagt været en øjenåbner, som ligger til grund for meget af det terapeutiske arbejde man laver i dag.


Siden dengang er der blevet opdaget et hav af effektive teknikker, som effektiviserer terapien.


Hypnose (eksisterede også på Freuds tid), NLP, tankefeltterapi, EMDR, DEEP PEAT, DP4, Emotionskoden, TAT, Progressive Counting og mange flere. En god teknik kommer tilsyneladende ikke alene. I hvert fald er mange fantastisk teknikker opstået, enten som et resultat af hinanden eller helt uafhængigt, inden for de seneste 40-50 år.Traumeforløsning

Fælles for mange af de nyere terapiformer, er at de arbejder med forløsning af traumer.Integration af det ubevidsteDet handler om energi


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page